Ragini Werner NEEDSer NL

Aanbevolen

Voorafgaand aan het opzetten van NEEDSer in 2000, werkte ik 20 jaar bij de wetenschappelijke uitgevers, Elsevier Science in Amsterdam. In de afdeling corporate communicatie was ik 10 jaar lang eindredacteur van ES World, het blad voor Elsevier medewerkers verspreid over de hele wereld.

Sinds 2000 heb ik uitgebreide ervaring opgedaan als auteurs redacteur, vooral voor academici die schrijven voor publicatie in zeer uiteenlopende gebieden. Ik heb meerdere boeken geredigeerd in business management en sales marketing voor Noordhoff in Groningen en Professional Capital in Rotterdam.

NEEDSer klanten zijn Nederlandse particulieren of academici die onderzoek verrichten bij universiteiten of ziekenhuizen. Zakelijke klanten zijn onder meer de universitaire talencentra gevestigd in Amsterdam, Maastricht, Groningen en Nijmegen, evenals EU-instellingen en lokale overheidsinstanties, Nederlandse consultants, pr-bureaus, filmmakers, kunstenaars, fotografen en grafisch/web ontwerpers, financieel adviseurs, docenten, coaches en trainers.

Ik ben lid van SENSE (Society of English Native-Speaking Editors), een vereniging voor Engelssprekende taalprofessionals die in Nederland werkzaam zijn. In 2010 werd ik lid van het bestuur en tot 2017 was ik eindredacteur van het magazine eSense. Als ik niet beschikbaar voor uw correctie- of vertaalopdracht ben, kunt u altijd een geschikte redacteur of vertaler onder mijn collega's bij SENSE vinden.

Achtergrond

In april 1980 ben ik verhuisd vanuit Nieuw-Zeeland naar Nederland (Amsterdam), na een tussenstop van twee jaar in Engeland (Londen). In 2000 verliet ik de drukte van het wilde westen voor de rust en ruimte van het verre noorden. Nu, na 40+ jaar in Nederland spreekt ik de taal min of meer vloeiend maar wel met een Kiwi accent (nog). Ik voel mij erg thuis hier en vind het leuk dat ik vlakbij de geboorteplaats van Abel Tasman woon, de Europese ontdekker van Nieuw-Zeeland.

In mijn vrije tijd vind ik schrijven, schilderen en grafisch ontwerpen leuk, evenals spelen met de vele volgers van NEEDSer op Facebook. Mijn korte verhalen zijn in de VS, Belgie, Nieuw-Zeeland en Nederland gepubliceerd. Mijn roman, Revealing Philippa is in 2015 gepubliceerd. In 2020 heeft Regenboog Oldambt mijn eerst Nederlandstalig boekje ZelfsPot gepubliceerd. Nu ben ik (nog) bezig met het schrijven van mijn tweede Engelstalige roman (voorlopige titel: Janis Inaction).