Ragini Werner NEEDSer NL

Aanbevolen

Ragini Werner is een native-Engels redacteur en vertaler die in 1980 verhuisde vanuit Nieuw-Zeeland naar Nederland. Natuurlijk spreekt ze vloeiend Nederlands (maar nogsteeds met een Kiwi accent) en voelt zich erg thuis en gelukkig in dit land. Ze vind het leuk dat ze vlakbij de geboorteplaats van Abel Tasman woont, de Europese ontdekker van Nieuw-Zeeland...

Carrière

Ze is opgeleid als journalist (London School voor Journalistiek) en is gespecialiseerd als redacteur voor Nederlandse auteurs die in het Engels schrijven (ITV/Hoogeschool Utrecht).

Voorafgaand aan het opzetten van NEEDSer, werkte ze 20 jaar bij de wetenschappelijke, technische en medische divisie van Reed Elsevier, Elsevier Science in Amsterdam. In de afdeling corporate communicatie was zij 10 jaar lang redacteur van ES World, het blad voor Elsevier medewerkers verspreid over de hele wereld.

Klanten

Sinds 2000 heeft Ragini uitgebreide ervaring opgedaan als auteurs redacteur, vooral voor academici die schrijven voor publicatie in zeer uiteenlopende gebieden, van economie (waaronder de nieuwe discipline neuro-economie) via geesteswetenschappen tot aan de sociale wetenschappen. Ze heeft meerdere boeken geredigeerd in business management en sales marketing voor Wolters-Noordhoff in Groningen en Professional Capital in Rotterdam.

NEEDSer klanten zijn Nederlandse particulieren of academici die onderzoek verrichten bij universiteiten of ziekenhuizen. Zakelijke klanten zijn onder meer de universitaire talencentra gevestigd in Amsterdam, Maastricht, Groningen en Nijmegen, evenals EU-instellingen en lokale overheidsinstanties, Nederlandse consultants, pr-bureaus, filmmakers, kunstenaars, fotografen en grafisch/web ontwerpers, financieel adviseurs, docenten, coaches en trainers.

Contacten

Ragini is lid van SENSE (Society of English Native-Speaking Editors), een vereniging voor Engelssprekende taalprofessionals die in Nederland werkzaam zijn. In 2010 werd zij tot lid van het bestuur gekozen, als verantwoordelijke voor de lidmaatschappen.

Zij is ook lid van EASE (European Association of Science Editors), een internationaal georiënteerd samenwerkingsverband van Engelse taalprofessionals die in wetenschappelijke communicatie en redactie zijn gespecialiseerd.

Creativiteit

In haar vrije tijd vind Ragini schilderen en schrijven leuk, evenals spelen met vriendin op Facebook. Haar korte verhalen zijn in de VS, Belgie, Nieuw-Zeeland en Nederland gepubliceerd. Zij is (nog) bezig met het schrijven van haar eerste roman.